Clasa noastra
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Drogurile sau moartea alba

4 participan?i

In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Cimpean Gabriela 26.03.09 15:12

Citi cu atentie si baga-ti de seama! Drogurile nu sunt o joaca!
INFORMARE PLACUTA!


Pentru că în România, media de vârstă a consumatorilor de droguri ilegale a scăzut în ultimii ani de la 20-25 de ani la 15 ani, cea mai mare teamă a oricărui părinte este legată de posibilitatea ca propriul lui copil să fie tentat de consumul de droguri și să devină dependent.


Foarte puțini părinți se așteaptă ca fiii sau fiicele lor să nu consume niciodată alcool sau să nu încerce să fumeze, pentru că aceste produse li se par mai puțin nocive și nu sunt în afara legii. Tinerii de azi, însă, nu văd nici o diferență între consumul de tutun, alcool și cel de droguri ilegale ușoare deși, ar trebui să fie conștienți că, separat de efectul dăunător al drogului în sine, chiar și implicarea întâmplătoare sau experimentarea acestora este o activitate ilegală și se poate solda cu dosar penal.

Alarmant este faptul că sunt foarte tineri dar și că, mulți dintre ei se înscriu din start în categoria „greilor", studiile indicând o trecere într-un timp relativ scurt, de la consumul de droguri ușoare - canabis, marijuana - la consumul de droguri tari (heroina și drogurile de sinteză).

Consumul de heroină injectabilă va determina la rândul lui consecințe dramatice pe termen mediu și lung asupra sănătății publice prin înmulțirea simțitoare a cazurilor de SIDA, hepatită B,C, tuberculoză.



Sa le luam pe rand:

AMFETAMINELE


Cum arata un tanar sub influenta lor: energic, euforic, cu pupilele dilatate, vorbaret, atent, sigur de sine, superior.

Amfetaminele sunt droguri, medicamente care mãresc viteza de reactie a corpului. Ele fac inima sã lucreze mai repede si pompeazã adrenalina in sistem. Initial sintetizate intre cele douã rãzboaie mondiale, au fost folosite ca drog militar pentru a le da soldatilor mai multã energie si a le mari viteza.

Cel mai comun tip de amfetamine intalnite pe strãzi este o pudrã albã numitã Amfetamina sulfat. Aceasta este o pudrã produsã ilegal, cu concentratii diferite: intre 6% si 10% puritate care, de obicei, costã intre 5 si 10 lire sterline per gram si cu puritate intre 25 si 35% costã intre 25 si 35 lire sterline/gram.

Amfetaminele Sulfat pot fi prizate pe nas, linse de pe deget sau injectate. Unii le fumeazã, dar din cauzã cã nu ard prea bine aceastã metodã nu este foarte intâlnitã.
Existã de asemenea o formã de amfetaminã, numitã speed, in mod obisnuit numitã gheatã (dar si cristal, sticlã si inghetatã), desi este destul de rar intâlnitã. Are efecte similare, dar dureazã pânã la 39 de ore si este consideratã de profesionisti ca fiind mai puternicã si produce o mai mare dependentã decât crack.

Efectele folosirii pe termen scurt

Amfetamina Sulfat dã celor care o folosesc extra energie pentru 4-6 ore, previne somnul, reduce apetitul, mãreste viteza inimii, accelereazã respiratia si dilatã pupilele. Consumatorii acestei amfetamine se simt plini de energie, mai veseli si increzãtori si din cauza acestor efecte existã un risc foarte mare al dependentei psihologice.

Efectele folosirii pe termen indelungat

Consumatorii inrãiti riscã afectarea vaselor de sange, a inimii mai ales cei care au deja probleme cu o mare presiune a sângelui, probleme cu inima si cei care fac exercitii de fortã in timp ce iau drogul.
Consumatorii care sunt obisnuiti cu doze mari riscã sã dezvolte crize de halucinatii, deziluzii si paranoia.

Sfaturi de sigurantã

- Este posibil sã supradozati amfetaminele, fapt care duce la efecte negative asupra organismului si chiar la moarte.
- Orice persoanã care ia amfetamine pe perioade indelungate de timp este sfãtuita sã ia complexe de multi-vitamine si suplimente de calciu si sã fie atentã la fluctuatiile greutãtii si pãstrarea acesteia.
- Evitati sã vã injectati speed. Acest lucru va poate afecta negativ organismul si imprumutul de ace poate transmite, boli si virusuri cum este HIV.

METAMFETAMINELE

Sunt un drog cu un imens potential de violentã care se mai numeste si ‘’vitezã’’ sau ‘’sticlã’’, este un stimulent al sistemului nervos central din familia amfetamine. Ca si cocaina, este un puternic stimulant care produce o stare alertã, dar si o serie de reactii adverse, dar are un efect mai de duratã decât cocaina.

Pericolele si consecinþele consumului de metamfetamine.

•Insomnie
•Piederea poftei de mâncare
•Greturi, vomã, diaree
•Cresterea temperaturii
•Infectii si ulceratii ale pielii
•Stare paranoicã
•Depresie
•Iritabilitate
•Anxietate, teamã nejustificatã
•Cresterea tensiunii arteriale determinatã de constructia vaselor sanguine, care poate determina dureri de cap, dureri de piept, ritm cardiac neregulat, accidente cerebrale
•Vãtãmarea ireversibilã a celulelor creierului cauzatã de distrugerea micilor vase care irigã creierul.
•La femeile însãrcinate determinã nasteri premature, dezlipirea placentei si nasterea unor copii subponderali
•Cu posibile probleme neuropsihiatrice, fãrã poftã de mâncare, letargici.
•La consumatorii care se injecteazã pot apãrea boli ca SIDA, Hepatita C, infectii la locul de injectare sau infectii ale peretelui si valvelor inimii (miocardite si endocardite).


Barbiturice

Barbituricele au fost în trecut unele din cele mai folosite droguri ce deprime centrii nervosi. Au fost unele din cele mai raspândite medicamente prescrise pentru inducerea relaxarii si a somnului. Ele pot fi obtinute în mod legal, fiind prescrise de catre medic, sau de pe piata neagra.

Cele mai folosite barbiturice sunt:

•Amobarbital
•Ciclobarbital
•Fenobarbital
•Tiopental
•Seconal
•Amital, sub forma de tablete si capsule de diferite culori.

Cum arata: cel mai des folosite produse sunt sub forma unor capsule rosii, albastre, galbene sau albe.

Cum se consuma: administrare pe cale orala sau prin injectare.

Durata extazului: barbituricele sunt clasificate, in functie de durata efectelor, ca avand actiune foarte scurta, scurta, intermediara si de lunga durata. Cele cu durata foarte scurta produc anestezia intr-un minut de la administrarea injectabila, cele cu actiune scurta si medie actioneaza dupa 15-40 de minute de la administrarea orala si dureaza pana la sase ore. Barbituricele cu actiune indelungata isi fac efectul intr-o ora si dureaza 12 ore.

Efecte pe termen scurt: efecte similare cu betia - ameteala, relaxare sau agitatie, pierderea inhibitiilor, dezorientare, capacitate scazuta de articulare a cuvintelor, tremur slab, puls accelerat, acuitate vizuala scazuta. Barbituricele combinate cu alcool sau alte medicamente pot cauza coma sau moartea.

Efecte pe termen lung: dependenta, afectiuni hepatice, pulmonare, cardiace, renale, irascibilitate; abuzul poate provoca convulsii, iar supradoza - moartea.

COCAINA


Cocaina este o substanta naturala ce este extrasa din frunzele unei plante originare din America de Sud, numita erythroxylon sau arborele de coca. Cocaina este o pulbere alba, denumita de asemenea si “zapada”.
Farmacologic, are doua proprietati proeminente:

1.este un anestezic puternic, asemanator ca actiune novocainei
2.este un drog puternic stimulent, asemanator adrenalinei.

Alte denumiri: crack, coke, C, zapada, fulg, piatra.

Cum arata: forma de baza este crack-ul, care se prezinta ca niste cristale bej sau brune; rafinata, este o pudra alba. Clorhidratul de cocaina este obtinut din tratarea pastei de coca cu acid clorhidric si este foarte des folosit. Distribuitorii ilegali dilueaza in general substanta pura cu amidon, pudra de talc, zahar, procaina sau amfetamine.

Cum se consuma: prizata, fumata (crack-ul este fumat in pipe de sticla), injectata. Unii folosesc combinatia cocaina (praf sau crack) + heroina, combinatie care se numeste speedball si este extrem de periculoasa.

Durata extazului: intre 15 si 30 de minute. Extazul este urmat de o depresie profunda, de irascibilitate, agitatie, oboseala mentala si de o mare dorinta pentru o alta doza.

Cum arata un tanar sub influenta cocainei: are pupilele dilatate, ii curge nasul, este energic, euforic, sigur de sine si nu are pofta de mancare.

Efecte pe termen scurt: cresterea temperaturii corpului, a ritmului cardiac si a presiunii arteriale, epilepsie, anxietate, amnezii, acte de violenta, instabilitate, panica, senzatia de persecutie; imediat dupa doza, dureri de cap de circa o ora, tremuraturi, senzatie de cald/rece; cateva zile de depresie.

Efecte pe termen lung: hepatita A, B sau C, paranoia, infarct cerebral sau miocardic, dureri abdominale, comportament agresiv, halucinatii (care pot provoaca acte de automutilare, suicid, omor), dependenta psihica (40% dintre problemele pe care le provoaca cocaina sunt de ordin psihic).


ECSTASY

Extasy este unul dintre cele mai periculoase droguri care amenință tinerii din ziua de astăzi și este o substanță chimică sintetică care poate fi extrasă din uleiul esențial de sassafras. Este ușor de fabricat iar efectele sale sunt asemănătoare cu ale amfetamine lor și halucinogenelor. De aceea este distribuită masiv de către traficanți, mai ales la diferite reuniuni, fiind supranumită și ‘’party drog’’ sau ‘’drog
de discotecă’’sau concert. Se prezintă sub forma unor pilule de obicei albe, galbene sau maro de mărimi și forme diferite, uneori marcate cu semne sugestive.
Acest drog a fost folosit pentru prima oară de în 1914 ca un inhibitor al apetitului, apoi ca adjuvant în psihoterapie, iar în anii 70-80 a ajuns pe străzi.S-a interzis în 1985. Este considerat ca prioritatea numărul în controlul drogurilor, împreună cu alte narcotice preecum heroina, cocaina și LSD-ul.

EFECTE

Efectele durează 4-6 ore și apar după cam 20 de minute de la consum.
Aceste efecte sunt :
•Creșterea frecvenței pulsului
•Creșterea temperaturii
•Creșterea tensiunii arteriale
•Creșterea încrederii
•Rinoree
•Sentimente de bine, de iubire și fericire
•Sweating
•Pierdeerea apetitului
Alte efecte raportate
Creșterea dozei nu crește starea de bine, ci cauzează convulsii, comportamente iraționale, halucinații. Consunatorii declară că au probleme ca insomnia, anxietatea, paranoia, scăderea cputerii de conentrare și depresia.

SUPRADOZA

Consumul prea mare și îndelungat de poate duce la :
•Temperatură ridicată
•Hipertensiune arterială
•Halucinații
•Palpitații și rim cardiac rapid
•Probleme respiratorii
•Moartea, care se produce fie prin hipertermie, fie prin scăderea natriului din sânge (hiponatremie), fie prin hiperstimularea sistemului nervos prin atac cerebral sau cardiac
Cimpean Gabriela
Cimpean Gabriela
incepator
incepator


Sus In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Re: Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Cimpean Gabriela 26.03.09 15:13

SIMPTOMELE SUPRADOZEI

•Nu te mai simți bine și ți-e cald
•Devii confuz, nu mai poți vorbi bine
•Dureri de cap
•Vomă
•Nu tranpiri sweating
•Creșterea pulsului deși nu faci nimic
•State de leșin sau de torpoare
•Pierderea controlului mișcărilor
•Tremurături
•Probleme de urinare

Durata efectelor

Aceste efecte pot dura până la 24 de ore, dar de obicei durează 3-4 ore. Unele efecte au fost raportate și după 14 zile de la consum.

Efecte pe termen scurt

Dificultăți psihice ( cofuzie, depresie, tulburări de somn, anxieteate gravă, comportament paranoic, craving. Aceste efecte apar în timpul consumului și pot dura chiar săptămâni după aceea.. Problemele fizice care pot apărea sunt tensiune în mușchi, clănțănitul dinților. Secreții nazale, vedere în ceață, mișcări rapide ale ochilor, temperatură moderată sau mare, chills or transpirații.

Efecte pe termen lung

Studii recente demonstrează că Ecstazy afectează memoria. Datorită depleției de serotonină pe care o produce se produc dereglări ale somnului, apetitului, proceselor de gândire și comportamentelor, ale funcțiilor sexuale, ale simțurilor și ale durerii.

Herbal Ecstasy

Este o altă formă a componentului principal al drogului Extazy care este compusă din efedrină sau pseudoefedrină și cafeină din nucile de kola. Se vinde ca tablete și poate provoca afectarea permanentă a creierului și moartea. Se mai numește și Norul 9, Spiritul Ritual, Herbal X, GWM, Ultima Xphoria, Rave Energy și X.

Testarea Drogului

Extasy poate fi detectata după patru zile în urină.


Heroina

Alte denumiri: diacetilmorfina, black tar, mud, smack, brown sugar, China white, Mexican brown, praf sau naftalina.

Ce este: un derivat semisintetic al morfinei(derivata a opiumului). Cel mai periculos stupefiant, induce o puternica dependenta fizica si psihica. Este de trei sau patru ori mai puternic decat morfina si initial era considerat un analgezic ce nu creeaza dependenta, substitut al morfinei. Cea mai populara forma este cea închisa la culoare,care este vânduta în pachete mici de celofan sau folii sau în bilute din acelasi material. O întreaga familie de droguri sintetice sunt prezentate ca heroina sintetica. Cea mai reprezentativa dintre acestea este fentanyl-citratul numit si “Alb de China”, care este de câteva ori mai puternica decât heroina si a cauzat multe victime printre dependenti, fiind folosita în acelasi mod ca si heroina. Cum arata: alb, cenusiu, roz, brun.
Gust: amar; prin incalzire degaja miros de otet.

Cum se consuma: cel mai folosit mod de utilizare este prin injectare (subcutanata, intramusculara sau chiar intravenoasa), dar sub forma de pudra poate fi prizata sau fumata. Constituie ii multe tari o problema majora pentru ca duce extrem de rapid la dependenta fizica si psihica. Impreuna cu cocaina si ametamfetaminele deseori stau la baza unor acte criminale - spargeri, jafuri, furturi; drogul este foarte scump si insuportabila nevoia de a-l administra permanent.

Accesoriile: - cele pentru injectarea heroinei includ ace hipodermice, bile mici de bumbac pentru filtrare, apa si linguri, capace de sticla folosite pentru lichefierea heroinei.
- cele pentru inhalarea sau fumatul heroinei includ lame de ras, paie si pipe.

Cum arata un tanar sub influenta heroinei: are pupilele micsorate, pleoapele cazute, se afla intr-o stare de depresie, apatie, greata. Un utilizator frecvent poate da din cap in mod regulat, poate parea somnoros si uneori isi scarpina sau atinge fata sau nasul.

Efecte pe termen scurt: dependenta fizica ultrarapida, pentru a evita durerile pe care le provoaca lipsa drogului, voma, crampe, transpiratie, gura uscata, piele iritata, senzatie de greutate la extremitatile corpului, probleme cardiace si respiratorii, scaderea libidoului, carii, abcese, dinti cazuti, galbejeala. In 5 zile aceste efecte dispar.

Efecte pe termen lung: rigiditate musculara, vene sparte, contractia vezicii biliare, constipatie, perturbarea vederii, complicatii pulmonare (inclusiv pneumonie), boli hepatice, septicemie, SIDA. O supradoza de heroina poate provoca starea de coma sau moartea celui care o consuma.

Simptomele sindromului de abstinenta:

•Mitriaza (dilatarea pupilelor)
•Dureri musculare, contractii musculare
•Crampe
•Greata
•Voma
•Cascat
•Diaree

Profilul psihologic al consumatorului:

•Incapacitate de a tolera dezamagirile.
•Manipulare.
•Imaturitate.
•Confuzie in ce priveste propria identitate.
•Trairi depresive.
•Sentimentul de a fi inteles doar de catre toxicodependenti sau fosti toxicodependenti.
•Feluri de a gandi tipice pentru subcultura toxicodependentilor ('infam', 'respect')


Canabisul


Alte denumiri: canepa indiana, iarba, buruiana, marijuana, hasis (ciocolata), kif, ganja, shang.

Cum se consuma: marijuana si hasisul se fumeaza ca o tigara pe care ti-o rulezi singur ("joint") sau pot fi mancate (efectul este mai puternic). Uleiul de canabis este picurat de unii pe o bucata de zahar, altii prefera sa puna 1-2 picaturi de ulei pe tigara.

Efecte pe termen scurt: ochi rosii, relaxare, confuzie, gura uscata, marit, marirea sensibilitatii vizuale si auditive veselie, oboseala, panica, paranoia, probleme respiratorii; in combinatie cu PCP (praful ingerilor) poate provoca halucinatii, coma sau moarte.

Efecte pe termen lung: probleme respiratorii, afectiuni cerebrale sau pierderea memoriei, dedublarea personalitatii; la persoanele mai sensibile - halucinatii, sentimentul persecutiei, cancer.

Cannabisul AFECTEAZA

•memoria de scurta durata
•logica
•abilitatea de miscare
•abilitatea de a efectua sarcini complexe ca de exemplu sofatul, mânuirea diverselor aparate
•Cannabisul este periculos când este combinat cu alcoolul.

CANNABISUL SI SARCINA

Multe dintre droguri afecteaza fatul nenascut, de aceea este recomandat sa nu se foloseasca droguri în timpul sarcinii.
Este cunoscut faptul ca THC trece prin placenta si ajunge la fat. Exista dovezi ca exista corelatie între consumul de cannabis la femeia gravida si greutatea scazuta la nastere a fatului. De asemenea, s-a dovedit ca THC (delta-9-tetrahidrocanabinolul) are efecte teratogene asupra fatului (modificari celulare ce duc la malformatii congenitale).

Hasis

Este un extract de marijuana, sub forma de substanta rasinoasa, care variaza la culoare de la galben la maro-închis si negru, sau sub forma de ulei de hasis, care este un ulei vâscos. Pentru ca hasisul contine o concentratie mai mare de THC decât marijuana, hasisul si uleiul de hasis sunt mult mai puternice si sunt vândute si folosite în cantitati mai mici. Hasisul este împachetat cel mai adesea în folii de aluminiu, iar uleiul de hasis este stocat în sticlute mici. La fel ca si marijuana, atât hasisul cât si uleiul de hasis sunt fumate în pipe, dar ele pot fi deasemenea amestecate cu tutun, în tigari sau pipe. Astfel, ustensilele folosite în consumul de hasis si ulei de hasis sunt aceleasi si pentru marijuana: pipe, foite de tigara, pipe speciale, cleme de rufe, pipe de apa.
Hasisul si uleiul de hasis degaja un miros patrunzator atunci când sunt fumate.
Efectele hasisului si uleiului de hasis sunt aceleasi cu ale marijuanei, dar ele pot fi mai intense datorita concentratiei mai mari de THC.

MARIJUANA



Desi este cunoscuta de aproape 5000 de ani, marijuana este unul dintre cel mai putin intelese droguri naturale.
Afecteaza starea de spirit si gandirea la fel ca si alcoolul, si poate cauza halucinatii. Cercetatorii sunt preocupati de efectele daunatoare pe care marijuana le are asupra plamanilor. Fumatul frecvent de marijuana este asociat cu un risc crescut de bronsita, emfizem si cancer pulmonar.Printre efecte se numara: slaba motivatie mintala, capacitatea scazuta de a conduce masina si alte performante mecanice reduse, scaderea imunitatii corporale si chiar afectiuni ale organelor sexuale. "Produsele secundare" ale marijuanei sunt inmagazinate in ficat, plamani, creier, splina, tesuturi si organe sexuale.
O recenta descoperire medicala: marijuana afecteaza organele - 1 doza = 1 pachet de tigari.

Unele semne de avertisment in cazul abuzului de marijuana sunt:

(1) ochi iritati,
(2) tuse cronicã,
(3) tinutã neingrijitã,
(4) menstrã neregulatã la femei,
(5) iritabilitate,
(6) lapsusuri,
(7) schimbãri recente, vizibile, de personalitate,
(8) paranoia, suspiciune si ostilitate,
(9) stãri de trecere de la pasivitate la agresivitate fãrã un motiv clar,
(10) stare de obosealã si apatie sau de depresie si letargie,
(11) dificultãti de vorbire,
(12) schimbarea dietei alimentare,
(13) scãdere bruscã a realizãrilor scolare,
(14) posesie a oricãrui drog,
(15) disparitia nejustificatã a unor sume de bani ai familiei,
(16) acuzarea unor stãri neplãcute in mod frecvent, fãrã gãsirea unor explicatii de ordin medical,
(17) probleme relationale sau frecvente dispute cu prietenii,
(18) comportament ascuns, incluzând instrãinarea si retragerea,
(19) permanente discutii despre marijuana sau utilizarea ei.





ADEVARUL DESPRE DROGURI:

DROGUL nu rezolva problemele, ci le complica;
DROGUL nu te elibereaza, ci te inlantuieste;
DROGUL este inselator, pe nesimtite devine obisnuinta;
DROGUL anihileaza vointa, viciaza trupul si altereaza spiritul;
DROGUL exclude individul din orice activitate familiala si profesionala;
DROGUL genereaza comportament deviant;
DROGURILE va sunt oferite nu numai de necunoscuti, ci adesea si de "prieteni";
DROGUL nu este doar problema celui care il consuma, ci a intregii colectivitati.

Problema drogurilor poate fi rezolvata!
Canalizeaza-ti curiozitatea spre adevaruri perene!
Nu experimenta pe trupul tau. Pastreaza-ti-l neintinat!
Evita locurile rau famate!
Educa-ti vointa, intareste-ti spiritul!
Fii tu insuti, nu te lasa ademenit!
Fii invingator in razboiul cu tine insuti!
Nu te izola, apeleaza la adevaratii prieteni!

Alternative la consumul de droguri:

Mai aproape de familie
Mai aproape de natura
Cat mai aproape de Dumnezeu
Educatie, cultura, civilizatie
Cimpean Gabriela
Cimpean Gabriela
incepator
incepator


Sus In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Re: Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Cimpean Gabriela 26.03.09 15:13

Semnalmente:

Cei mai expusi adolescenti care ajuns sa aiba probleme serioase cu drogurile si alcoolul sunt cei:
- Care au in familie exemple de abuz de droguri
- Cei cu tendinte depresive sau care au trecut prin episoade depresive
- Cei care au probleme cu increderea in sine
- Cei care au senzatia ca nu se pot inegra intr-un grup sau gasca
- Cei care se simt exclusi de familie si prieteni

Riscuri:

Consumul de alcool sau de droguri va expune la o serie de riscuri si urmari grave:
- dependenta.
- pierderea puterii de concentrare si a interesului pentru invatamant, pana la exmatriculare sau pierdera anului scolar.
- afectarea luciditatii si a judecatii care atrage dupa sine diverse accidente, expunerea la boli si afectiuni.
- initierea si implicarea in partide de sex intamplator si neprotejat, cu parteneri necunoscuti.
- violenta si implicarea in altercatii violente.
- sinucidere.

Indicii sigure:

- Are pachete mici din aluminiu in buzunar sau in ghiozdan
- Hainele sau camera lui miros a marijuana
- Are tigari rulate sau pe jumatate scuturate si maruntite
- Prafuri, substante suspecte, seminte, ciuperci, pastile sau comprimate necunoscute
- Lingurite, cutite, lame de ras, bucati de sticla, oglinzi folosite pentru prepararea si consumul de droguri.

Ce trebuie sa stii despre droguri

• Persoana care consuma ilicit droguri este supusa uneia dintre urmatoarele
masuri: cura de dezintoxicare sau supraveghere medicala.
• Drogurile afecteaza regularitatea ciclului menstrual si cantitatea de sange
scursa.
• Daca o femeie insarcinata se drogheaza in timpul sarcinii, substantele pe
baza de opiu trec din sangele mamei in cel al fetusului. Se poate vorbi de
o "dependenta naturala" de droguri, care se instaleaza o data cu nasterea
copilului.
• La ora actuala unul din 10 copii risca sa moara sau prezinta grave
malformatii pentru ca mama sa a consumat droguri in perioada sarcinii.
Dupa unele statistici, in 1989 in SUA au fost nascuti cel putin 378.000 de
copii dependenti de cocaina.
• La ora actuala unul din 10 copii risca sa moara sau prezinta grave
malformatii pentru ca mama sa a consumat droguri in perioada sarcinii.
Dupa unele statistici, in 1989 in SUA au fost nascuti cel putin 378.000 de
copii dependenti de cocaina.
• Drogurile te pot face sa scapi de inhibitii. Astfel apare riscul de a face
ceva ce poti regreta mai tarziu: sex neprotejat, jafuri si chiar crime.
• Seringile nesterilizate sunt raspunzatoare pentru complicatiile infectioase
care pot duce uneori la septicemie, hepatita virala sau SIDA.
• Este dificil pentru un toxicoman sa cunoasca exact procentul de puritate al
prafului alb pe care si l-a procurat. Astfel se pot explica unele accidente
de supradoza.

Exista 5 modalitati principale de detectie a consumului de droguri:
din urina,
din sange,
din par,
din saliva si din transpiratie.



Poveste adevarata


Un toxicoman despre drama pe care o traieste:


"N-am nici o sansa sa ma vindec!
Domnilor redactori, am 24 de ani, sunt toxicoman si locuiesc în Bucuresti. De ce va scriu? Pentru ca simt nevoia sa trag un semnal de alarma. De unde atâta indiferenta fata de noi consumatorii de droguri? Eu stiu ca sunt un nimic, un gunoi, care mai bine moare, decât sa faca necazuri la oamenii din jurul lui, însa nu va puteti închipui cât cinism exista. Dumneavoastra ati scris numarul trecut sau nu mai stiu când despre înfiintarea Agentiei Nationale Antidrog si despre preocuparile autoritatilor pentru prevenirea traficului de stupefiante si a consumului. Praf în ochi! De ce va entuziasmati atât? Chiar credeti ca se va rezolva ceva? Eu ma droghez de opt luni. Povestea mea nu are nimic spectaculos în ea, daca asta va intereseaza, este una fireasca, ca toate celelalte. N-am fost rapit de pe strada si obligat sa ma droghez, nu m-am drogat la o superpartida de sex, ci pur si simplu am facut-o ca alte mii de tineri. Nu mai cautati sa gasiti ceva socant în cum ne-am drogat, ci cum suntem marginalizati. Acolo, veti avea un adevarat soc. Va veti convinge ca lupta cu drogurile nu este decât un prilej în plus pentru a smulge bani pentru vreo fundatie ori organism antidrog, nu este decât un motiv pentru a trai altii în lux. Nu stiu daca voi sunteti de acord cu mine, însa stiu ca majoritatea toxicomanilor ajunsi în situatia mea crede acelasi lucru. Si stiti de ce? Pentru ca nimeni nu ne acorda atentie. În urma cu vreo trei luni, m-am dus la un centru de consiliere. M-am dus hotarât sa ma îndrept. N-am reusit. Aia de la centru mi-au luat o declaratie si mi-au zis ca ei n-au ce sa faca mai mult, ca ma au în evidenta si ca trebuie sa astept sa vada ei si ei cum vor proceda. Nici pâna astazi n-am fost cautat. Probabil ca au si uitat. La doctori am refuzat sa ma duc pentru ca am un prieten care consuma si el si care a apelat la o clinica de dezintoxicare. Un mare bluf! Dupa doua zile l-au trimis acasa si i-au recomandat sa mearga la farmacie sa ia niste medicamente care nu l-au ajutat cu nimic. A revenit la droguri. Este si cazul meu. Daca nu te ajuti singur, nu te mai ajuta nimeni. Familia s-a saturat si ea. Si eu zic ca înca sunt un caz fericit. Am ambitie si nu fumez decât de trei ori, maximum, pe saptamâna. Am vointa si ma mai abtin. În plus, mai si muncesc, câstig binisor si nu-mi fac probleme ca nu pot trage câte o tigara când vreau. Nu trebuie sa fur, nu trebuie sa dau în cap. Însa, iata, asta este drama unui toxicoman. Nu-l sprijina nimeni sa se vindece. Eu unul n-am nici o sansa sa ma vindec! Si va repet: ma simt stapân pe mine. Altfel, cred ca muream demult ori eram o fantoma scapata de sub control, care bântuia pe strazi dupa o doza."



CENTRE DE TRATAMENT PENTRU CONSUMATORII DE DROGURI:

Bucuresti - Spitalul "Al. Obregia" - Sectia 16 si 17 toxicomani, Sos Berceni nr. 10-12, Tel.: 021/634.71.09
Bucuresti - Laborator de sanatate mintala Sector 4 (tratament de substitutie cu metadona), Str. Argeselu nr. 8, Tel.: 021/450.18.05
Bucuresti - Spitalul de psihiatrie Titan - (tratament de substitutie cu metadona), Bd. Nicolae Grigorescu nr. 41, Sector 3, Tel.: 021/340.03.35 int 173
Bucuresti - Centrul de evaluare si tratament a toxicodependentelor pentru tineri ,,Sfântul Stelian" - Sectia Toxicodependenta si Psihiatrie, str. ing. Cristian Pascal, nr. 25-27, sector 6, Tel.: 021/315.49.61, Infoline: 021/314.44.75 (intre 08:00-15:00)
Bucuresti - Sectia 4 psihiatrie - Centrul Postcura toxicomani, Spitalul de Psihiatrie Balaceanca, Tel.: 021/255.01.71 int. 107
Timisoara - Clinica de Psihiatrie "Eduard Pamfil" (Spitalul Clinic nr. 1), Str. I. Vacarescu nr. 21, Tel.: 0256/193.859


Aspecte de ordin legislativ

Sancționarea traficului și a altor operațiuni ilicite cu substanțe aflate sub control național sunt prevăzute în capitolul 2 al Legii Nr.143 din 26 iulie 2000 PRIVIND COMBATEREA TRAFICULUI ȘI CONSUMULUI ILICIT DE DROGURI.
Conform art.2 (alin1): cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea sub orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.

Dacă faptele de mai sus au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi (art.2 alin2).

În art. 4 se prevede: cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

În art. 5 se arată că: punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unui local, a unei locuințe sau a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.


Surse:
politiaromana.ro
e-referate.ro
drogurilelx.ro
Cimpean Gabriela
Cimpean Gabriela
incepator
incepator


Sus In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Re: Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Raly 26.03.09 16:03

Gabi inimi inimi inimi super interesant subiectul lol! lol!
Raly
Raly
cu experienta
cu experienta


Sus In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Re: Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Mihaela 26.03.09 22:52

Foarte educativ Gabi... Drogurile sau moartea alba 832789 Drogurile sau moartea alba 832789 Drogurile sau moartea alba 832789
Mihaela
Mihaela
cu experienta
cu experienta


Sus In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Re: Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Alex 27.03.09 0:02

interesant,vez ca ai uitat de cele legale si putin cunoscute gen datura,salvia,ciuperci...
da imi place ca iti mentii netu in forma:)
Alex
Alex
incepator
incepator


Sus In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Re: Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Mihaela 27.03.09 9:07

dar vad ca esti in tema sefu...bravo...important este sa cunosti pericolul din jurul tau...
Mihaela
Mihaela
cu experienta
cu experienta


Sus In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Re: Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Cimpean Gabriela 27.03.09 14:04

Ma bucur ca va place! inimi inimi inimi
Haideti si voi cu noi subiecte! cheers cheers cheers
Cimpean Gabriela
Cimpean Gabriela
incepator
incepator


Sus In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Re: Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Raly 27.03.09 15:14

Alex a scris:interesant,vez ca ai uitat de cele legale si putin cunoscute gen datura,salvia,ciuperci...
da imi place ca iti mentii netu in forma:)

Pai daca esti asa de informat sa te auzim si pe tine,poate ai ceva ce noi nu stim! Drogurile sau moartea alba 753382 Drogurile sau moartea alba 753382
Raly
Raly
cu experienta
cu experienta


Sus In jos

Drogurile sau moartea alba Empty Re: Drogurile sau moartea alba

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum